Skip to main content

>

Lønn og tariff

>

Stor undersøkelse:

Tillitsvalgtes hverdag - ny Fafo-rapport

Det har kommet en ny rapport om hverdagen for tillitsvalgte i seks LO-forbund. Her får vi blant annet svar på hva de tillitsvalgte bruker mest tid på og hvordan arbeidet foregår i klubbene. Det reises også spørsmål om forholdet til arbeidsgiver, og om forbundene stiller opp med den hjelpen og opplæringen som kreves i vervet.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen

  • 11. juni 2012
  • Eldre artikkel

11. juni 2012

Eldre artikkel

Den 18. juni ble det lansert en ny Fafo-rapport om tillitsvalgtes situasjon i ulike LO-forbund. Det er tillitsvalgte fra Fagforbundet, Fellesforbundet, Handel og Kontor, Norsk Arbeidsmandsforbund, Norsk Fengsel- og friomsorgsforbund og Norsk Tjenestemannslag som er med i undersøkelsen. Oppdraget er gitt av LO.

Rapporten kan du lese her

Tillitsvalgte har en viktig rolle på arbeidsplassen og skal bidra aktivt til gode løsninger i små og store saker for å utvikle virksomheten i positiv retning. Samtidig skal de fleste kombinere oppgavene som tillitsvalgt med sine ordinære arbeidsoppgaver.

Hvorvidt dette oppfattes som lett eller vanskelig har blant annet sammenheng med arbeidsgivernes innstilling og tilrettelegging. Men det kreves også opplæring og skolering, at nødvendig informasjon er forståelig og lett tilgjengelig og at forbundet og LO kan bistå når sakene blir vanskelige.