hovednavigasjon

Emner 

Retningslinjer for personvern

Behandlingsansvarlig virksomhet

Portalen Arbeidslivet.no eies og drives av Forskningsstiftelsen Fafo:

Forskningsstiftelsen Fafo
PB 2947 Tøyen
NO-0608 Oslo

Gateadresse: Borggata 2B
Tlf.: +47 22088600
Fax: +47 22088700
E-post: fafo@fafo.no

Spørsmål og krav knyttet til personvern kan rettes til Fafos informasjonsavdeling.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler («cookies») er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned de fleste nettsider.

I tillegg til informasjonskapsler som er en nødvendig del av selve publiseringsløsningen for nettsiden (EPiServer), samler Arbeidslivet.no besøksdata for å ha en oversikt over trafikken på portalen.

Formålet med dette er å forstå hvilke artikler og tema som er av større eller mindre interesse, og i hvor stor grad vi som helhet framstår som relevante for publikum.

Vi legger også opp til interaksjon med sosiale medier.

De fleste nettlesere aksepterer automatisk informasjonskapsler, men du kan innstille din nettleser til å avvise disse hvis du ønsker det (mer under mellomtittelen «Automatisk begrensning av informasjonskapsler» eller nettvett.no).

 

Google Analytics

Trafikk-opplysninger på siden vår blir sammenstilt og analysert i statistikkverktøyet Google Analytics.

Våre innstillinger i tjenesten legger opp til anonymisering av din personlige bruk av vår portal på følgende vis:

  • Såkalt User-ID, som brukes til å følge en bruker over tid, er deaktivert i vår konto.
  • Rapportering om demografisk informasjon og interesse er slått av
  • Kontoen er heller ikke aktivert for reklametjenester (hverken AdWords AdSense eller Ad Exchange er tilknyttet vår konto).
  • Den har også deaktivert datadeling til tredjeparter utenfor Google Analytics-verktøyet («Google-produkter & tjenester», DoubleClick og lignende).

Merk likevel at Google Analytics tildeler en anonymisert bruker-ID per plattform som besøker siden vår.

Google Analytics’ informasjonskapsler er satt til å slettes automatisk etter 14 måneder, uansett nye besøk på vår portal.

Les mer om Google Analytics’ personvernreglement her: Sikring av dataene dine

 

Automatisk begrensning av informasjonskapsler

De fleste nettlesere tilbyr flere ulike måter å håndtere hvorvidt informasjonskapsler lagres og hvor lenge. Dette kan du kontrollere enten ved å gå inn i innstillingene til selve nettleser-programmet (alternativer/innstillinger eller options/settings) og der enten slette all historikk eller begrense den fortløpende lagringen av informasjonskapsler.

Du kan alternativt også installere tillegg i nettleseren fra tredjeparter som Ghostery, AdBlock, Disconnect, uMatrix m.fl. som vil hindre nedlastning av informasjonskapsler, men husk at bruk av disse ikke er underlagt selve nettleser-programmets brukeravtale.

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger, se nettvett.no.

 

Tilbakemeldingsskjema

Alle våre nyhetsartikler har et skjema der leseren kan kommentere om vedkommende mener artikkelen er relevant eller ikke. Kun tidspunkt og valg av alternativer i skjemaet vil bli automatisk loggført, men her kan i tillegg leseren etter eget ønske kommentere i fritekst.

Hvilke opplysninger som oversendes oss er derfor opp til brukeren selv å bestemme. Navn, kontaktinformasjon og andre personidentifiserende opplysninger som frivillig sendes oss vil bli lagret på vår server slik at vi kan forholde oss til kommentaren og eventuelt besvare spørsmål.

 

Nyhetsbrev

Ved påmelding til nyhetsbrevet kreves epost-adresse. Denne lagres helt til du eventuelt melder deg av som mottaker av nyhetsbrev.

Avmelding av allerede registrert adresse kan du når som helst gjøre ved å følge lenken nederst i hvert nyhetsbrev eller i bekreftelses-eposten du får ved påmelding.

 

Endringer av personvern-reglement

Ved endringer av oppsettet av siden som vil påvirke personvernet vil vi oppdatere dette dokumentet.

 

Rettigheter og klageadgang

Datatilsynet er organet som håndhever personvern-lovverket i Norge. Klager på våre retningslinjer eller behandlinger kan rettes dit.

I en egen artikkel gjennomgår de rettighetene du har i henhold til norsk lov: De registrertes rettigheter etter nytt regelverk